Centar za kulturu Zavidovići dobio lift za osobe s invaliditetom

Radiosarajevo.ba
Centar za kulturu Zavidovići dobio lift za osobe s invaliditetom
Centar za kulturu Zavidovići realizirao je projekat izgradnje lifta za osobe s invaliditetom te stara i iznemogla lica.

Obzirom na minimalan godišnji budžet s kojim raspolaže ova ustanova uspješno se privela kraju realizacija još jednog značajnog projekta za lokalnu zajednicu.

Za izgradnju ovakvog lifta potrebna su značajna novčana sredstva i određene tehničke stvari, pa je sama ugradnja trajala skoro godinu dana, navodi se u saopćenju Centra za kulturu Zavidovići.

Iz Centra ističu da je projekt od izuzetne važnosti jer se direktno odnosi na jednu od najugroženijih kategorija građana kojima je zbog pristupa bilo onemogućeno praćenje kulturnih događaja.

Radovi i igradnja osigurani su najvećim dijelom sredstvima Centra za kulturu, a pomoć je stigla od velikog humanitarca Ismeta Omeraševića, Zavidovićanina koji živi i radi u Americi, Zavidovićana Ismeta Parlića i Hidajeta Omerčevića.

Ukupna vrijednost projekta iznosi blizu 15.000 KM

Nakon nedavno odigrane predstave "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce", prvi koji je testirao funkcionalnost lifta bio je Zavidovićanin Hakija Faljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije