Zašto papa ne gleda televiziju?

Radiosarajevo.ba
Zašto papa ne gleda televiziju?

Papa Franjo današjom posjetom Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II" obavio je i posljednju posjetu ustanovama u svom službenom dolasku u Bosnu i Hercegovinu.

U centru ga je da dočekalo oko hiljadu mladih, dok je još oko tri hiljade ostalo ispred centra. Nakon zvaničnog obraćanja prisutnima, četiri mlade osobe imale su čast da papi postave pitanje.

Ono što se posljednjih dana piše u medijima je informacija da papa ne gleda televiziju, stoga je i prvo pitanje jednog mladića upućeno papi, bilo upravo ovo - gledate li televiziju?

"Da, istina je što se piše. Ne gledam televiziju, prestao sam sredinom '90-ih godina, vrlo jednostavno - zato što me zavarava. Kad god sam želio gledati filmove išao sam u kino, ali u ličnom ambijentu - nikada", kazao je papa Franjo.

"Ja vjerujem da se vrijeme promjenilo, da živimo u jednom novo, što je vrlo važno, ovo je vrijeme slike i možemo odabrati šta ćemo gledati. Smatram da bi televizijski programi trebali biti konstruktivini i bogatiji, kako bi nas uzdizali, a ne spuštali", zaključio je papa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije