Vratnički vatrogasci koji su spasili psića dobit će nagradu

Radiosarajevo.ba
Vratnički vatrogasci koji su spasili psića dobit će nagradu
/ Vatrogasci s Vratnika; Facebook
Neobična i nadasve čovječna intervencija vratničkih vatrogasaca povod je za nagradu koju će im uručiti Fondacije Dogs Trust u BiH

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratnik Nadir Hajro, Neven Bratić i Fuad Koštović, dobili su dojavu da je kučić bačen u duboki kanal na lokalitetu Mihrivode.

„Nakon našeg izlaska na teren, u kanalu smo zatekli izmučenu životinju kojoj se oko vrata nalazila metalna konzerva. Odmah smo počeli s akcijom spašavanja."

Prema njegovim riječima, na ovoj lokaciji već drugi put se dešava ovaj slučaj, te moli sve građane da prijave osobu koja radi ovo nedjelo prema životinjama. Kako je Nadir Hajro tada rekao za portal Radiosarajevo.ba, vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratnik uvijek će se odazvati na ovakve intervencije, jer kao i ljudi i životinje imaju pravo na život i pomoć.

Povodom ovog svijetlog primjera predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH uručit će nagradu i medalje za humanost u odnosu prema životinjama Dobrovoljnom vatrogasnom društvu “Vratnik” (DVD “Vratnik”)

Dodjela nagrade upriličit će se u u utorak, 20. decembra 2016. u 14 sati, u dvorištu DVD “Vratnik” (Mejdan 58, Sarajevo).  

Ovo je, ujedno, prva Dogs Trust medalja za humanost u Bosni i Hercegovini - kao posebno hvala za njihov human odnos prema životinjama.

Predstavništvo Dogs Trust će ovom prilikom obavijestiti javnost o kriterijima za nominiranje za ovu godišnju nagradu čiji cilj je podržati one koji svojim humanim odnosom prema životinjama doprinose dobrobiti cijele zajednice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije