Donesi pravu odluku: Dan otvorenih vrata na Akademiji likovnih umjetnosti

Radiosarajevo.ba
Donesi pravu odluku: Dan otvorenih vrata na Akademiji likovnih umjetnosti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Akademija likovnih umjetnosti
Akademija likovnih umjetnosti organizira „Dan otvorenih vrata“ u svrhu prezentiranja života i rada na Akademiji, utemeljeni na likovnosti i kreativnosti.

U periodu kada je potrebno donijeti odluku o upisu na odgovarajući Fakultet, Akademiju cilj nam je informirati srednjoškolce, roditelje i nastavnike o potencijalima i kvalitetima nastavnog plana i programa koji nudi Akademija, kao i o prostornim kapacitetima kojima raspolažemo, poručuju iz ALU.

Jedan od najznačajnijih događaja u životu Akademije je Godišnja izložba studentskih radova, koja predstavlja izvrsnu priliku da se predstave i sagledaju rezultati zajedničkog rada nastavnika i studenata i da se skrene pažnja na buduće nosioce kulturne, obrazovne i proizvodne djelatnosti u oblasti likovnog oblikovanja i djelovanja.

Dan otvorenih vrata j organiziran danas u periodu od 13 do 15 sati, kada možete pogledati ovogodišnju izložbu.

Dodatne informacije o upisnim rokovima i ostalim dešavanjima na Akademiji likovnih umjetnosti možete pronaći na www.alu.unsa.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije