Umjetnici sutra simbolično predaju Vesele stepenice

Anadolija
Umjetnici sutra simbolično predaju Vesele stepenice
/ Kaleidoskop
U nedjelju u 12 sati aktivisti Omladinskog pokreta Revolt, gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću i gradu Tuzla simbolično će predati svoj rad.

Aktivisti Omladinskog pokreta Revolt i volonteri Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop vođeni kreativnošću umjetnika koji su u različitim europskim gradovima, sličnim projektima osmislili turističke atrakcije, oslikali su stepenice koje vode od tuzlanskog naselja Bulevar do Gradine i time ovaj pješački prilaz bolnici učinili vedrijim, prenosi Anadolu Agency (AA).

Autori djela su kazali kako je njihova ideja bila da stepenice koje vode ka UKC-u 'osvježe' i da im daju "život i priču".

"Jednostavno, želimo prolaznicima, koji prelaze ovu trasu, svakodnevni život učiniti svjetlijim i pozitivnijim. Ovo su prve stepenice koje su obojene šarenim, veselim tonovima, sa simboličnim obilježjima bosanskog ćilima, naše tradicije, ali i univerzalnim porukama ljubavi i mira“, poručili su autori ovog djela.

Kaleidoskop je međunarodni festival koji povezuje mlade umjetnike iz različitih sredina i pruža priliku za zajedničko djelovanje u polju umjetnosti.

Umjetnici širom svijeta već duže vrijeme oslikavaju stepenice unoseći živost u njih. Oslikavanje stepenica su najnoviji trend, koji uljepšava i daje poseban duh prostoru. Mogu se oslikati u jednoj boji, njenim nijansama, a moguće se i "igrati" bojama te oslikavati simbole i ornamente.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije