Učenici Kantona Sarajevo obilježili Dan nezavisnosti

Fena
Učenici Kantona Sarajevo obilježili Dan nezavisnosti
Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić prisustvovala je danas svečanosti u Gimnaziji Obala, koju su Stručni aktiv nastavnika historije i Udruženje nastavnika historije KS-a organizirali povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH.

Govoreći o himni BiH, što je jadan od simbola države, kazala je da se treba boriti da ona nema samo note nego da i riječi jer je važno da "srce pjeva i da iz njega izlaze riječi", ne patriotizma, nego ljubavi prema domovini i prema onome što se zove Bosna i Hercegovina.

Navela je da je Miroslav Krleža okarakterizirao BiH kao bogumilsku stazu čiji su tragovi neizbrisivi, zbog čega ona od mladih očekuje da ih čuvaju i nikad ne izbrišu.

Na svečanosti se obratio i direktor Gimnazije Obala Benjamin Hedžić koji je rekao da mladi ljudi moraju znati da je važno imati domovinu, identitet i biti patriota.

"Staloženo, emotivno i odmjereno, a ne burno i agresivno voljeti i raditi za svoju domovinu BiH, jer kao što reče Albert Einstein patriotizam je stalna i konstantna posvećenost otadžbini", naglasio je direktor Hedžić.

Učenici sarajevskih gimnazija upriličili su i prigodan program za sve prisutne, a organizaciju današnje svečanosti podržalo je i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS-a, saopćeno je iz Press služba Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije