U subotu na Vilsonovom: Dani otvorenih vrata Treće gimnazije

Radiosarajevo.ba
U subotu na Vilsonovom: Dani otvorenih vrata Treće gimnazije
Početkom maja već tradicionalno u najljepšem dijelu Sarajeva - Vilsonovom šetalištu, održava se posebna manifestacija: Dani otvorenih vrata Treće gimnazije "Naših ruku djela".

I ove godine Treća gimnazija poziva da svojim prisustvom uveličate dan kada ova škola zablista u svom punom sjaju i otvori vrata svojim bivšim učenicima, umirovljenim profesorima, roditeljima, poznanicima, vjernim prijateljima škole, ali i osnovcima koji su u dilemi oko odabira srednje škole.

"Za sve one koji nam se pridruže 6. maja u prostorijama naše škole i velikom školskom dvorištu, pripremili smo brojne aktivnosti i zanimljive sadržaje. Program će početi odigravanjem turnira u košarci, nogometu i odbojci između učeničkih ekipa u 9 sati. Potom, u 11 planirano je otvaranje čuvenog prodajnog bazara gdje svi posjetioci mogu probati specijalitete naših učenika, potražiti osvježenje, ali i kupiti neke od kvalitetnih rukotvorina. Za naše osnovce pripremljen je poseban program i obilazak škole, te učešće u kvizovima znanja, eksperimentima ili prezentacijama", navode iz Treće gimnazije.

Važnost ovog događaja svakako se ističe i druženje s poznatim licima poput Edne Šunjić ( zlatna olimpijka), Mustafe Mehića Mujče i Tomislava Cvitanušića ( polumaratonci), Amara Osima, Saše Ristića ( U.G. „Srce puno osmjeha“), te bivšim učenicima, popularnim „Huliganima iz gimnazije“.

Kulturno-zabavni program s početkom u 12 sati, okupit će mnoge talentirane učenike ove škole, kao i poznate ličnosti i grupe iz svijeta muzike i zabave, koji će na najbolji način predstaviti sve ono što Treću gimnaziju čini posebnom.

Ipak, najljepši dio ove priče jeste njen humanitarni karakter koji joj daje novu, značajniju dimenziju. Sva prikupljena sredstva bit će donirana učenicima slabog imovinskog stanja za odlazak na ekskurziju.

"Još jednom, velika nam je čast pozvati vas da s nama provedete nezaboravne trenutke 6. maja i Treću gimnaziju upišete u knjigu najljepših uspomena", kazali su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije