U Nevesinju snage odmjerava 12 muškaraca teških 1.500 kg

Radiosarajevo.ba
U Nevesinju snage odmjerava 12 muškaraca teških 1.500 kg
U Nevesinju se održava 142. Nevesinjska olimpijada, u kojoj snage odmjerava 12 najsnažnijih muškaraca u regionu.

Pune 142 godine ova hercegovačka manifestacija okuplja najsnažnije iz cijelog regiona. Neki od učesnika prešli su kilometre da bi pokazali šta znaju.

Nas 12 teški smo oko tonu i 500 kilograma. Ali, težina nije presudna, ima tu i tehnike”, kaže Željko Kucalović iz banjalučkih “Krajiških vitezova”, takmičar u nadvlačenju konopca, prenosi banjalučki ATV.

“Ovdje je konkurencija najjača. To mi presuđuje i to me tjera da više skočim”, rekao je Radovan Grozdanić, učesnik iz Danilovgrada.

Nagradni fond ovogodišnje Nevesinjske olimpijade je oko 30.000 maraka, raspodjeljenih u više od 20 disciplina. Prvi ljudi Nevesinja kažu da organizirati ovako nešto nije lako, a najveći problem upravo je upravo novac.

Najviše pažnje posjetilaca privlače trke konja. Neki vole vidjeti i borbu gorostasa, teških i do 180 kilograma, a neki su ipak došli da se opuste u nekom od šatora.

Tradicija Nevesinjske olimpijade duža je od vijeka. Ovogodišnju 142. olimpijadu otvorila je premijerka Srpske Željka Cvijanović, a manifestaciju je posjetio i prvi čovjek SDS-a Vukota Govedarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije