U jedinstvenoj noći Sarajevo blistalo: Merlin oborio rekord

Fena
U jedinstvenoj noći Sarajevo blistalo: Merlin oborio rekord
Jedinstvenu novogodišnju noć građanima BiH i gostima iz drugih zemalja sinoć je u Sarajevu na trgu Bosne i Hercegovine pružio Dino Merlin, koji je uprkos izuzetno niskim temperaturama dva i po sata pjevao svoje najveće hitove i pjesme s novog albuma.

"To je bila potpuno nevjerovatna i jedinstvena noć. Hvala svima koji su doprinijeli da Sarajevo ponovo zablista", izjavio je Dino Merlin nakon koncerta.

" Svi smo zaslužili ovakav svjetski  događaj, kada je prvi put za Novu godinu Dino Merlin održao koncert na otvorenom u Sarajevu", izjavio je Feni u ime organizacijskog tima menadžer Asim Kraljić.

Posljednji koncert u Sarajevu Merlin je održao 25. jula 2015., kada je na Koševu oboren rekord od 70.000 posjetilaca, a  sinoć je ostvaren novi rekord od oko 100.000 posjetilaca na trgu BiH.

Među njima, impresivan je, kaže Kraljić, dolazak velikog broja ljudi iz SAD-a, koji su s ostalim posjetiteljima iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Austrije, Norveške, Švedske, Turske i Njemačke činili publiku.

Za njihovu sigurnost besprijekorno su se pobrinuli pripadnici policije i  sigurnosnih agencija, koji su, kako ocjenjuje Kraljić, posao uradili na vrhunski način, te im pripadaju zasluge što je ovakav masovni događaj prošao bez ijednog incidenta.

Tako je uz tradicionalno odbrojavanje, ispraćaj stare i doček nove godine protekao uz vatromet i hitove Dine Merlina popraćene vrhunskom produkcijom. 

Članovi organizacionog tima koncerta izražavaju zahvalnost policijskim, sigurnosnim snagama, komunalnom preduzeću „Rad“ i Gradskoj upravi Sarajeva, koja je tradicionalno organizirala javni doček Nove godine.

Prostor na kojem je održan doček – Trg BiH jutros je osvanuo očišćen, što je još jedan dokaz kvalitete i profesionalizma svih aktera koji su bili uključeni u organizaciju novogodišnjeg koncerta Dine Merlina.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije