Tihomir Crnomat je vitalni Banjalučanin koji penzionerske dane provodi na rolerima

Radiosarajevo.ba
Tihomir Crnomat je vitalni Banjalučanin koji penzionerske dane provodi na rolerima
I dok mnogi njegovi vršnjaci odlučuju mirno provesti svoju zasluženu penziju, Tihomir Crnomat iz Banje Luke postao je pravi simbol avanturizma u Banjoj Luci, jer svoje penzionerske dane provodi na rolerima.

Umjesto jutarnjih šetnji prije vrućine ili igranja šaha u debeloj hladovini, on se odlučio uhvatiti u koštac sa svojim zdravljem, nakon što je imao srčani udar, te uživa u neobičnoj zabavi.

“Ja sam vozio sličure, a to je dosta slično, pa sam sada uzeo rolere, to mi je dobro za skijanje. To mi je za sezonu, tako da sam ja preko čitave godine aktivan”, kaže Tihomir Crnomat.

Ljeti roleri, zimi skije, priča vitalni Tihomir. Već dvije godine se voza po gradu, ali porodica i prijatelji nikako da se naviknu na njegovo rolanje. Čudili su se i sugrađani ali kad su ga upoznali, neki su mu se pridružili.

“Ja kada sam došao ovdje prošle godine, onda su majke koje su imale 30-35 godina mislile da su stare da voze, kada su doveli djecu i vidjeli mene, njih desetak petnaest se još priključilo”, priča Tihomir.

Vitalnom djedu društvo u vožnji prave i djeca. Tri puta sedmično, Tihomir i članovi škole sporta Zvjezdica prave krugove po igralištu studentskog kampusa Nikola Tesla”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije