Svi pričaju o promociji Sunday Stories!

Radiosarajevo.ba
Svi pričaju o promociji Sunday Stories!
Radio Sarajevo je 2013. godine napisao prvi članak o bendu Sunday Stories.

Te godine bend je i osnovan, te je ostavio interesantan prvi dojam pomalo diviljim načinom izvođenja Jazza i Jazz Klasika i strašću koja im je na kraju dana i osigurala rastući broj publike iz dana u dan.

Kako je vrijeme odmicalo, pjesme su poprimile karakteristične boje benda i zvučale sve više njihovim a sve manje kao originali. Upravo ovo je podstaklo bend da počne raditi autorske kompozicije stila autentičnog kao što su i oni sami - Punk Jazz.

Istina grana Jazza - Punk Jazz doista postoji, ali na ovim prostorima je još uvijek enigma. Najavljen je i video spot za prvi single pod nazivom: My Man is a Dick, te kako saznajemo ovo je jedna od ukupno 9 pjesama koje će fanovi Sunday Stories moći slušati na istoimenom albumu.

Muziku i tekst za svih 9 pjesama potpisuje Nina Babić vokalistica benda dok zaslugu za aranžmane preuzimaju članovi Sudnay Stories: Saša Ćirić, Mustafa Kurtalić, Valentin Šeremet i Zlatan Begić u saradnji sa producentom Damirom Arslanagićem.

Sve pjesme su snimljene u studiju BHRT na živim instrumentima, bez digitalne obrade. Gosti na albumu su: Damir Arslanagić, Narcis Zečić, Mirza Frljak i Tomislav Bedenik. Video Spot je u realizaciji i kreativnom dizajnu Berina Tuzlića. Sama promocija albuma nosi saradnju sa Clubom Monument, Kompanijom Stock i njihovim likerom Fernet Lionello Stock, Gluhim Dicom te Ticky Superfood delicijama.

Album je producirao Damir Arslanagić, a njegova kompletna objava je u izdanju Muzičke Produkcije BHRT. Promocija albuma održat će se 20. maja u 15 sati u sarajevskom Clubu Monument. Ne propustite, jer svi pričaju o promociji albuma Sunday Stories!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije