Sve više zainteresiranih za japanski jezik u BIH

Radiosarajevo.ba
Sve više zainteresiranih za japanski jezik u BIH
Već drugi put u Bosni i Hercegovini, u glavnom gradu će se održati zvanična provjera znanja japanskog jezika.

Koliko je zainteresiranih za jezik iz Zemlje izlazećeg sunca pokazuje i brojka od 600.000 osoba u 67 zemalja koji su u protekloj godini pristupili ovom testu.

Riječ je o Provjeri znanja japanskog jezika (Japanese-Language Proficiency Test/JLPT), a to je je test za neizvorne govornike japanskog jezika s ciljem evaluacije i certificiranja njihovog znanja japanskog jezika. 

Termin za ovu godinu je 4. decembar 2016. godine u prostorijama Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svi koji žele pristupiti testu, imaju dovoljno vremena da utvrde gradivo. 

Test sprovodi Japanska fondacija u saradnji sa Komitetom za administraciju JLPT testa u BiH. Komitet je nedavno uspostavljen od strane Univerziteta u Sarajevu i Ambasade Japana u BiH, a sastoji se od predstavnika Univerziteta u Sarajevu, Ambasade Japana u BiH, stručnjaka za japanski jezik i drugih članova koji će realizirati testiranje u Sarajevu.

 Cijena: 60 KM (upute oko plaćanja će blagovremeno biti objavljene na web stranici Ambasade Japana u BiH). Detaljnije informacije o testu će uskoro biti dostupne na web stranici Ambasade Japana u BiH.

Ambasada Japana u BiH se nada da će JLPT potaknuti što veći broj ljudi u Bosni i Hercegovini da uče japanski jezik, te da će dodatno doprinijeti promicanju bilateralnih odnosa između Japana i BiH u raznim sektorima, poput obrazovanja i kulture, saopćeno je iz Ambasade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije