Studenti ETF-a treći na najvećem evropskom skupu elektrotehnike

Radiosarajevo.ba
Studenti ETF-a treći na najvećem evropskom skupu elektrotehnike
Studenti Elektrotehničkog Fakulteta u Sarajevu (ETF) osvojili su treće mjesto na Međunarodnom takmičenju studenata elektrotehničkih fakulteta „Elektrijada 2016“ u Italiji.

Ove godine u Italiji se okupilo više od 2.000 studenata sa 20 i više elektrotehničkih fakulteta iz regiona.

Elektrijada je međunarodno takmičenje u znanju i sportu na kojem se već pedesetak godina takmiče studenti evropskih elektrotehničkih fakulteta. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od hiljadu studenata, pa ovo takmičenje predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Evropi.

ETF Sarajevo je zauzeo 3. mjesto u takmičenju u znanju i tim rezultatom studenti Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo još jednom su pokazali da je ETF Sarajevo najjači fakultet elektrotehnike u državi i da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih studenata takmičara i njihovih mentora.

Organizaciju odlaska ETF-a na Elektrijadu kao i svake godine organiziralo je Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta „STELEKS“ Sarajevo, a podršku je pružio i bivši rektor Univerziteta u Sarajevu Muharem Avdispahić kao i uprava Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije