Stipendije za bh. studente i Italijane s prebivalištem u BiH

Radiosarajevo.ba
Stipendije za bh. studente i Italijane s prebivalištem u BiH
Ambasada Italije u Sarajevu dodjeljuje novčane stipendije Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje (MVPMS) Italije za studente, državljane BiH i Italijane s prebivalištem u BiH (IRE), za studij u Italiji tokom akademske 2017./2018. godine

Stipendije se dodjeljuju za pohađanje sljedećih nivoa univerzitetskih studija: magistarski studij (I godina integriranog magistarskog studija ili studij drugog ciklusa), studij mastera I ili II nivoa, doktorski studij, specijalistički studij (osim za medicinske discipline), studijski projekti sumentorstva, studij pri visokoborazovnim institucijama za umjetnost i muziku (AFAM), studij pri Međunarodnoj školi za izradu violina u Kremoni, Školi za visoko obrazovanje i studij Vrhovnog instituta za konzervaciju i restauraciju (ISCR), pri Nacionalnoj školi za film, te za napredne kurseve iz italijanskog jezika i kulture (tromjesečne), kao i kurseve usavršavanja za profesore italijanskog jezika (jednomjesečne).

Kandidature se podnose isključivo online, pristupajući portalu za stipendije putem internet stranice MVPMS-a do ponoći 10. maja, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem  stranice http://www.esteri.it/mae/it/ministero/servizi/stranieri/opportunita/borsestudio_stranieri.html ili pri Uredu za kulturu Ambasade Italije u Sarajevu (e-mail: culturale.ambsarajevo@esteri.it).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije