Spasilac i Djed Mraz: Spustio se s krova da bi usrećio djecu sa posebnim potrebama

Radiosarajevo.ba
Spasilac i Djed Mraz: Spustio se s krova da bi usrećio djecu sa posebnim potrebama
Jedna od najljepših novogodišnjih priča u Bosni i Hercegovini stigla je ovih dana iz Visokog, gdje su djeca iz Dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama imala priliku da vide „pravog“ Djeda Mraza.

Iako je riječ o humanom gestu članova Udruženja Eko-viking iz Visokog, djecu iz Dnevnog centra zaista je obradovao i oduševio trenutak kada se Djed Mraz spustio sa krova zgrade u kojoj borave tokom dana, kako bi im omogućio nezaboravnu dodjelu paketića.

Omijehe na lica mališana izmamio je Mehmed Prelić, poznati spasioc Visokog i član stanice Gorske službe spašavanja u ovom gradu, koji je iskoristio svoje spasilačke vještine kako bi razveselio djecu iz Dnevnog centra, ali kako bi pokazao i da su spasioci itekako vrijedan dio našeg društva čak i onda kada nema potrebe za spašavanjem.

Druženje koje je upriličeno za djecu sa posebnim potrebama bilo je zaista veličanstveno, a Djed Mraz koji je donio paketiće u Dobrinje nadomak Visokog nije krio svoje zadovoljstvo i oduševljenje učinjenim humanim gestom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije