Sjajni bh. matematičari osvojili šest medalja na Balkanijadi

Radiosarajevo.ba
Sjajni bh. matematičari osvojili šest medalja na Balkanijadi
Svih šest sjajnih bosanskohercegovačkih matematičara osvojili su medalje na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja se proteklih dana održavala na Ohridu u Makedoniji.

Emin Mrkonja iz Međunarodne škole u Sarajevu osvojila je srebro. Amar Kurić iz iste škole osvojio je bronzanu medalju. Adisa Bolić i Aldin Adilović iz Sarajevo koledža osvojili su također bronzane medalje, kao i Tijana Babić iz Gimnazije u Banja Luci i Stefan Jurošević iz gimnazije Milorad Milorad iz Vlasenice.

Među 21 zemljom čiji predstavnici su se takmičili na ovogodišnjoj Balkanijadi Bosna i Hercegovina zauzela je visoko peto mjesto, što je ujedno i najbolji rezultat bh. matematičara na ovom takmičenju.

Prvo mjesto osvojila je Bugarska, drugo Srbija, treće Rumunija, četvrto Grčka. Bosna i Hercegovina bolje je plasirana od Turske, ali i od gostujućih zemalja poput Velike Britanije i Italije, piše Patria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije