Sarajevo ne ispunjava uvjete za koncert Rolling Stonesa

Radiosarajevo.ba
Sarajevo ne ispunjava uvjete za koncert Rolling Stonesa
Foto: Facebook / Rolling Stones
Ranije je bilo najavljeno da će popularni Rolling Stonesi na ljeto 2017. godine svirati u Bosni i Hercegovini, a danas su se zvanično oglasili iz organizacije Front Studio1, koja je spominjana kao inicijator dolaska najveće rock grupe.

"Kao nesuđeni organizatori planiranog nastupa grupe The Rolling Stones na Bjelašnici 10. augusta 2017., sa žaljenjem konstatiramo da nakon odgađanja cjelokupne ljetne euroturneje za jesen, a navodno iz sigurnosnih razloga, Sarajevo ne ispunjava uvjete za eventualni jesenji koncert i definitivno nije uvršteno u plan turneje", stoji u saopćenju.


Ističu da Sarajevo ne posjeduje pokriveni stadion niti dvoranu zatvorenog tipa koja može primiti više od 50.000 posjetilaca, te iskazuju zahvalnost gradonačelniku Sarajeva, premijeru KS-a, načelniku Općine Trnovo i drugim zvaničnicima, ustanovama i kompanijama.

"Sarajevo je, za razliku od konkurentnih balkanskih metropola, ispunilo sve tražene zahtjeve menadžmenta TRS u New Yorku, i ostaje utjeha da bend neće gostovati niti u jednom gradu Jugoistočne Evrope", naglašeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije