Said iz Srebrenice ima dvije i pol godine i čudo je od djeteta

Radiosarajevo.ba
Said iz Srebrenice ima dvije i pol godine i čudo je od djeteta
YouTube / Prtscr
Said Šakić iz Srebrenice ima dvije i pol godine i čudo je od djeteta.

U vrtiću Proletarac koji pohađa otkrili su da Said zna raspoznati više od šezdeset zastava država širom svijeta.

Imena država još uvijek ne može pravilno izgovoriti, ali nema problema s identificiranjem zastava. 

Zastavu Njemačke upamtio je prvu, a kasnije je pamtio po tri zastave, tako da je do danas zapamtio više od šezdeset zastava, istakla je njegova odgajateljica Jasna Avdić.

Avdić je ispričala kako se Said često igrao oko karte svijeta što je primijetio pripravnik u ovom vrtiću i pokazao mu zastavu Njemačke. Kada je sutradan došao u vrtić, Said je prišao karti pokazavši na zastavu Njemačke i rekao čija je. Tada su odgajatelji shvatili da Said brzo pamti. Od tada su mu počeli pokazivati i zastave drugih zemalja, a Said je svako jutro dolazio i pokazivao šta je zapamtio, nakon čega su u vrtiću specijalno za njega izradili kartice sa zastavama.

Dovoljno je, kažu, da mu jednom ili dva puta kažu ime države i Said to zapamti. Poznaje i boje, simbole na automobilima, a u posljednje vrijeme je počeo i da se zanima za slova. 

Otac Seid kaže da su od rođenja primijetili da je Said natprosječno inteligentan, te da ga u budućnosti može vidjeti kao geografa. Kao i svaki roditelj od svog djeteta očekuje najbolje, ali će pustiti Saida da sam bira i da sve ide svojim tokom. 

Do tada, Said nek' se igra, jer osim što je izuzetno pametan i druželjubiv je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije