Robert De Niro nakon ručka u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Robert De Niro nakon ručka u Sarajevu
Glumac, reditelj i producent Robert De Niro stigao je u Sarajevo!

Robert De Niro je u glavni bh. grad stigao sa sinom. Bili su na ručku u Vinoteci u društvu Mirsada Purivatre, direktora Festivala.

Nakon ručka, izašao je vani i s osmijehom na licu pozdravo prisutne predstavnike medija.

Pogledajte video u nastavku.

Dvostruki dobitnik nagrade Oscar, pet puta nominiran za ovu nagradu, nagrađen priznanjima Zlatni globus je danas oko podneva privatnim avionom sletio na Aarajevski aerodrom, gdje su ga dočekale medijske ekipe te predstavnici Sarajevo Film Festivala. U njegovoj pratnji je nekoliko osoba, među kojima i agent slavnog glumaca.

Podsjećamo, De Niro je dobitnik Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo zbog izuzetnog doprinosa filmskoj umjetnosti.

Najveće priznanje Sarajevo Film Festivala Robertu De Niru bit će uručeno na svečanom otvaranju 22. izdanja Festivala koji se ove godine održava od 12. do 20. augusta.

De Niro na SFF-u

“Velika je čast imati Roberta De Nira kao prvog dobitnika Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo“, rekao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

"Od trenutka našeg prvog susreta, prije desetak godina na Tribeca Film Festivalu, počeli smo raditi na tome da jednog dana dođe u Sarajevo. Taj dan je došao i veoma smo uzbuđeni zbog toga. Kao filmski profesionalac i veliki zaljubljenik u film vjerujem da ovo govorim, ne samo u svoje, već i u ime publike i mojih kolega.“

De Niro će sarajevskoj publici predstaviti film koji će otvoriti ovogodišnji Sarajevo Film Festival. Riječ je o kultnom ostvarenju Martina Scorsesea Taksist koji je u čast 40. godišnjice prikazivanja upravo restauriran. Film će biti prikazan istovremeno u Narodnom pozorištu i Ljetnom kinu gdje će De Niru biti uručeno Počasno Srce Sarajeva pred 3.000 filmskih zaljubljenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije