Dvije stotine takmičara iz 13 zemalja učestvuje na Vučko Trailu 2017

Radiosarajevo.ba
Dvije stotine takmičara iz 13 zemalja učestvuje na Vučko Trailu 2017
Svega četiri dana ostala su do završetka prijavnog procesa za utrku Vučko Trail 2017 te organizator ove utrke Planinarsko društvo Željezničar poziva sve zainteresirane da se što prije prijave na ovu utrku.

Sama utrka, ističu iz ovog društva, bit će organizirana 1. jula, na planinama Bjelašnici i Visočici, u neposrednoj blizini Sarajeva, a na utrku se moguće prijaviti do 20. juna, putem linka stotinka.hr.

Do sada se, ističu organizatori, na ovu utrku prijavilo više od 200 takmičara iz 13 zemalja svijeta, uključujući Španiju, Bjelorusiju, Njemačku, Holandiju, Dansku, Austriju, Bugarsku i sve zemlje regiona.

Također, na poziv organizatora odgovorilo je i više od 30 volontera, koji će biti zaduženi za podršku takmičarima.

"Ovogodišni Vučko Trail je treći po redu, a takmičari će moći da biraju između tri sataze, dužina 13, 36 i 65 kilometara. Svaka staza vodi kroz neke od najljepših i najatraktivnijih predjela Bjelašnice i Visočice, a za najbolje takmičare su osigurane vrijedne novčane i robne nagrade", podsjećaju još jednom organizatori.

Također, dodaju kako Međunarodna trail running asocijacija ITRA podržava Vučko Trail 2017, te da će bodovi koji takmičari osvoje biti priznati kao i na ostalim svjetskim trail utrkama. 

Informacije o Vučko Trailu 2017 dostupne su na www.vuckotrail.ba ili na www.pdzeljeznicar.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije