Poziv na završnu sesiju ljetne škole "Challange History"

Radiosarajevo.ba
Poziv na završnu sesiju ljetne škole "Challange History"
Ljetna škola “Challenge History” održava se u Mostaru od 16. do 21. jula.

Tokom šestodnevnog programa, 20 srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova su uključeni u dijalog o historiji Zapadnog Balkana, te diskutuju o mogućim načinima izgradnje zajedničke budućnosti.

U tome im pomažu izvrsni stručnjaci iz ovih oblasti: Sabina Čehajić- Clancy, Nicolas Moll, Vlatka Lucić, Almir Alić, Aleksandra Letić, Michele Parente, Shefik Shehu, Khustrim Ahmeti, Melisa Forić Plasto.

Završna sesija ljetne škole Challenge History (Izazovimo historiju) održat će se u petak, 21. jula od 10 do 12 sati u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, na adresi Španski trg 1. Okrugli stol je otvoren za javnost, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

Učesnici će na završnoj sesiji predstaviti rezultate ljetne škole i planove za eventualne projektne aktivnosti.

Okrugli stol o temi 

Izazovimo historiju: lekcije za bolju budućnost, zajedno će održati učesnici/e ljetne škole i organizacioni tim.

Organizator ljetne škole je Švicarski Helsinški komitet u saradnji s mrežom partnerskih organizacija iz BiH, Srbije i Kosova koju, osim Koleža ujedinjenog svijeta kao domaćina, sačinjavaju: Forum Civil Peace Service (forumZFD), Beogradski centar za sigurnosnu politiku, Euroclio Bosna i Hercegovina, Friedrich-Ebert fondacija u Jugoistočnoj Europi, Centar za mir i toleranciju, Democracy Plus i Fondacija za kreatvni razvoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije