Pop hitovi, vojni marševi, klasična i filmska muzika odzvanjali sinoć Mepas Mallom

Radiosarajevo.ba
Pop hitovi, vojni marševi, klasična i filmska muzika odzvanjali sinoć Mepas Mallom
/ Pop hitovi, vojni marševi, klasična i filmska muzika odzvanjali sinoć Mepas Mallom
Vojni marševi, tradicionalna, klasična i filmska muzika, te pop rock hitovi današnjice, odzvanjali su sinoć Mepas Mallom u Mostaru.

Veliki broj Mostaraca okupio se da vidi performans Vojnog orkestara Oružanih snaga BiH i vojnog orkestara Kraljevske pukovnije zračnih snaga (The Band of the RAF Regiment) iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Atraktivan koncertni program i ugodni ambijent Mepas Malla privukli su veliki broj Mostaraca svih generacija, koji su uživali u kvalitetnim izvedbama ova dva vojna orkestra.

Bilo je lijepo vidjeti publiku kako je ispunila sve etaže atrija Mepas Malla, prativši koncert s velikim zanimanjem, i nagrađujući orkestre gromoglasnim aplauzom.

Pod dirigentskom palicom pukovnika Tomislava Sušca (OS BiH) i poručnika Toma Rodda (UK) vojni orkestri izveli su Oscarom nagrađenu kompoziciju Can You Feel the Love Tonight iz filma The Lion King, kao i kompoziciju Zlatnim globusom nagrađene minserije Band of Brothers.

Osim filmske muzike orkestri su izveli i najveće hitove Justina Timberlakea, Can't Stop The Feeling i Pharrella Williamsa Happy. Posebno oduševljenje izazvalo je i izvođenje numere Let Me Entertain You sjajnog Robbie Williamsa.

Koncert su organizirali Ministarstvo za odbranu BiH, Oružane snage BiH i Ured vojnog atašea Britanske ambasade u BiH kao rezultat višegodišnje uspješne bilateralne vojne saradnje. Ovom saradnjom do sada su organizirani mnogobrojni nastupi, studijske posjete, obuke u muziciranju i marširanju, zajedničko snimanje, te šira saradnja i s drugim vojnim orkestrima u regiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije