Pogledajte kako je Dino Merlin oduševio na tonskoj probi

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je Dino Merlin oduševio na tonskoj probi
/ Počela generalna proba: Dino Merlin pozdravio okupljene građane na Trgu BiH
Brojni građani i gosti Sarajeva bili su oduševljeni kada je u petak oko 19,30 Dino Merlin sa svojim bendom izašao na pozornicu kako bi odradio tonsku probu za sutrašnji novogodišnji koncert na otvorenom.

Sarajevo će 2017. godinu dočekati uz Dinu Merlina i bit će to, prema mišljenju mnogih, najspektakularniji doček Nove godine u regiji, koji će nesumnjivo u glavni grad BiH privući brojne goste i donijeti višestruke koristi.

Dobro raspoložen, Dino je pozdravio mnogobrojne okupljene građane na Trgu BiH i otpjevao svoj najnoviji hit Hotel Nacional.  

Svi prisutni mogli su vidjeti samo djelić laserskog showa koji se sprema za sutra i osjetiti vrhunsku produkciju ovog događaja. Veličanstvena bina je široka 50 metara, oko nje podižu se veliki video zidovi koji će omogućiti da desetine hiljada ljudi, koje se sutra očekuju na trgu, dobiju potpuni doživljaj. Najnoviji razglas koji smo imali priliku čuti na probu je velike snage ali veoma čistog zvuka. Sve upućuje na to da će novogodišnji koncert Dine Merlina  biti fantastičan!  

Ovaj umjetnik je jučer za portal Radiosarajevo.ba  rekao da sve što radi želi raditi najbolje.

"Dajem svog sebe, i svugdje gdje smo svirali po svijetu, publika je to prepoznala, naravno i u Sarajevu i u bivšoj Jugoslaviji. Prije svega, ja pišem i pjevam – to je moj mikrosvijet, a onda vodim publiku na neke destinacije. Vjerujem da će ova novogodišnja noć biti drukčija. Mi smo svoju publiku naučili na visoke standarde i mislim da će sve biti ok.“

Specijalni gost iz Londona Yehan Jehan i njegova ekipa još jučer su stigli u Sarajevo i s domaćom sevdah atrakcijom Divanhanom i DJ duom After Affair održali su tehničke probe.

„Nikada se ne treba ponavljati, podići ljestvicu ka gore u svim aspektima koji su mogući. Spremili smo jedan novi scenski izraz, novu scenu, čak i novi razglas koji je za velike priče. Imamo fantastične goste, rearanžirali smo neke pjesme, jer muzika kao i svaka umjetnost je stvar ekspresije, atmosfere, stvar doživljaja i želio sam da ljudi u toj noći budu i u toj atmosferi. Bit će to novi korak.“, rekao je Čarobnjak.

Važno je napomenuti da će program dočeka Nove godine početi u 9 sati na Trgu Bosne i Hercegovine.

Pogledajte kako je večeras na generalnoj probi pred sutrašnji novogodišnji spektakl:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije