Otvoren jedan od najvećih i najluksuznijih turističkih kompleksa u BiH

Jasmina Ćebo
Otvoren jedan od najvećih i najluksuznijih turističkih kompleksa u BiH
Pored brojnih zvanica iz javnog života s bogatim programom uz muzičke goste, kao i spektakularni vatromet, svečano je otvoren hotel Hills Sarajevo.

Moderator svečanog otvorenja bio je poznati bh. glumac Enis Bešlagić.

Prisutnima se obratio vlasnik hotela Samir Mrkulić zahvalivši se na velikom odazivu.
 
"U svaki centimetar ovog zdanja ugrađeni su kilometri ljubavi, htijenja, volje, rada i stvaralaštva. Dugujem veliku zahvalnost za sve ovo kompanijama i izvođačima radova koji su za svega osam mjeseci udarnički radili od projektovanja do opremanja", istakao je vlasnik, te se zahvalio općini Ilidža koja je pomogla u dobijanju dozvola i saglasnosti u rekordno kratkom roku.
 
Senaid Memić, načelnik općine Ilidža zaželio je mnogo uspjeha, a potom su svečano presijekli vrpcu i zvanično otvorili hotel.

Novootvoreni hotel Hills Sarajevo, Congress& Termal Spa Resort zajedno sa hotelom Hollywood Sarajevo Termalnom Rivijerom čini jedan od najvećih turističkih kompleksa u BiH.

Izgradnja hotela Hills i kongresnog centra počela je krajem 2015. godine.

Hotel Hills, Termal & Spa Resort Sarajevo zauzima oko 35.000 kvadratnih metara, a obuhvata 261 komfornih, sofistiiciranih, luksuznih soba i apartmana, višenamjenski kongresni centar s modernom konferencijskom tehnologijom, termalne toplice, unutrašnje i vanjske bazene, adrenalin park za djecu i odrasle na impresivnih 2.200 kvadratnih metara, dvoranu za vjenčanja, restoran s tradicionalnom bosanskom i internacionalnom kuhinjom, te atraktivan panoramski Sky Bar restoran i lounge bar na vrhu hotela sa prekrasnim panoramskim pogledom na zelenu okolicu hotela i pogledom na glavni grad.

"Izuzetno nam je drago što smo imali priliku da ugostimo ovako veliki broj gostiju i da pokažemo ono u čemu smo zapravo jedni od lidera na tržištu, gdje se trudimo da u najboljem svjetlu prezentujemo ono što BiH u turizmu može da ponudi. Vođeni dosadašnjim iskustvom kupovina slovenačke termalne rivijere i gradnja hotela Hills sa kategorizacijom 5 zvjezdica, je jako velik i bitan projekat, ne samo za nas već i za cijelu državu. Vođeni definicijom 'No just a hotel' želimo svim gostima omogućiti nezaboravan boravak u cijelom kompleksu u kojem se nalazi i najveći hotel u regiji – hotel Hollywood a koji zajedno sa Hillsom imaju kapacitet od 700 soba.

Svakako ono što ovaj hotel čini impresivnim je i najveća kongresna dvorana, sa kapacitetom 1500 – 2000 ljudi. Naravno pored poslovnog tu je i onaj rekreacioni dio za najstarije i najmlađe. Cijeli kompleks krasi i dječija igraonica na 3.000 kvadratnih metara 'Kinderland' i naravno kompleks bazena Termalne rivijere. U budućnosti ovaj komleks će omogućiti svojim korisnicima niz dodatnih aktivnosti poput adrenalin parka na otvorenom, dodatnih vodenih sadržaja, staza za trčanje, biciklizam, itd.", izjavio je Emir Glogić, brand manager.

Kongresni centar je višenamjenski Kongresni centar s modernom konferencijskom tehnologijom. Odlična lokacija, te prometna povezanost, kvaliteta usluge i smještaja dobri su razlozi za organizaciju sastanaka, kongresa, domjenaka, banketa, vjenčanja, promocija i sličnih aktivnosti.

Kapacitet konferencijske dvorane je 1.500 mjesta. Ostale kongresne dvorane kapaciteta su sa po 180, 150 i 100 mjesta. Sve dvorane imaju svu najsavremeniju konferencijsku opremu. Predprostor za učesnike konferencije prostire se na 500 kvadratnih metara. Sve radove su izvodile domaće firme, a ugrađena oprema je od vrhunskih svjetskih proizvođača.

Važno je napomenuti da će u novom hotelu biti otvorene i klinike, što će biti dodatna prednost za one koji se odluče baš za ovaj hotel.

Kvalitetna usluga, po kojoj je i poznata ova grupacija znači i to da će na raspolaganju biti i wellness i spa usluge, kao i ostali sadržaji a koji garantuju istinski hedonizam.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije