Oko 7.000 osoba na manifestaciji Šetnja za ozdravljenje

Radiosarajevo.ba
Oko 7.000 osoba na manifestaciji Šetnja za ozdravljenje
Deveta JDC / Komen “Race for the cure” (Trka / šetnja za ozdravljenje) bit će održana u subotu od 11 sati na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Očekuje se da će manifestaciji, čiji je cilj podizanje svijesti o prevenciji karcinoma dojke, prisustvovati oko 7.000 osoba koje će organizirano doputovati u Sarajevo iz više od 30 gradova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Programom je predviđeno da se u 11 sati održi Trka za djecu na 350 metara, u 11.30 ͞Trka za ozdravljenje dužine 3.5 km.

Šetnja za ozdravljenje održana u 12.00 sati, a bogat zabavni program da djecu i odrasle, te nagrade sponzora. 

Registracija građana za ovaj događaj trajala je tokom septembra mjeseca, a sva sredstva koja su prikupljena od registracije bit će utrošena za kupovinu poklon paketića za svaku novooperiranu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

Građani koji se nisu registrirali za “Race for the cure” do sada, moći će to da učine na sam dan Trke/šetnje, na jednom od štandova za registraciju na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

O trci/šetnji

JDC / Komen „Race for the Cure“ je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

"Race for the cure" je brendirana trka i svjetskih je razmjera jer se ovakve manifestacije svake godine održavaju u više od 150 gradova, a odazove se nekoliko miliona ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije