Novo iz Marvelove radionice: Stiže nam nevjerovatni "Doktor Strange"

Radiosarajevo.ba
Novo iz Marvelove radionice: Stiže nam nevjerovatni "Doktor Strange"
Da li ste spremni za spektakl?

Doctor Strange je najnoviji film koji nam dolazi iz Marvelove radionice. Režirao ga je Scott Derrickson, koji je ujedno uz pomoć C. Roberta Cargilla i Jona Spaihtsa uradio i scenarij.

Svjetski poznatog neurohirurga Strangea, koji spoznaje mistične moći nakon strašne automobilske nesreće, glumi britanski srcelomitelj Benedict Cumberbatch.

U filmu se još pojavljuju Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Michael Stuhlbarg, Benjamin Bratt, Scott Adkins, Mads Mikkelsen i Tilda Swinton. 

Već od 1980-ih se govorilo o adaptaciji scenarija za film, dok Paramount nije 2005. godine otkupio prava u ime Marvel Studija. U junu 2014.  je dogovoreno da će Derrickson režirati film, dok je u decembru te iste godine, Cumberbatch dobio glavnu ulogu.

Svjetska premijera u Hong Kongu

Svjetska premijera dugoiščekivanog Doktora Strangea održana je u Hong Kongu 13. oktobra 2016. godine a kritičari su je odlično primili, posebno pohvalivši glumačku ekipu.

U čudesni svijet doktora Strangea ćemo i mi moći zaviriti već trećeg novembra kada počinje redovna distribucija u kinima širom BiH.  

Prvo predpremijerno prikazivanje filma Doktor Strange biće upriličeno u ponedjeljak, 31.10. u kinu Meeting Point sa početkom u 20 sati kada će biti moguće pogledati i simboličnu izložbu radova ilustratora i strip crtača Enisa Čišića, jednog od rijetkih umjetnika/crtača sa naših prostora koji radi za studio Marvel.

Ulaz na predpremijeru je moguć samo sa pozivnicama.

Zaplet 

Iz Marvela dolazi Doktor Strange, priča o neurohirurgu svjetskog glasa dr. Stephenu Strangeu, čiji se život promijeni zauvijek nakon užasne prometne nesreće u kojoj mu ruke završe smrskane i neupotrebljive. Medicina mu ne može pomoći i prisiljen je tražiti izlječenje i nadu na neobičnom mjestu, tajanstvenoj enklavi Kamar-Taj. Ubrzo shvaća da ona nije samo iscjeliteljski centar već i prva crta u borbi između neviđenih sila tame koje su odlučne uništiti naš svijet.

Strange je ubrzo, naoružan novostečenim čarobnim moćima, prisiljen izabrati hoće li se vratiti svojem životu u kojem ima bogatstvo i visok društveni status, ili će napustiti sve to i braniti svijet kao najmoćniji postojeći čarobnjak. Pridružite se Strangeu u njegovom opasnom, zagonetnom i čudesnom putovanju kada Marvelov Doktor Strange počne igrati u kinima, trećeg novembra.

DOKTOR STRANGE - MARVEL STUDIOS

Žanr: Akcijska avantura

Datum distribucije: 3. novembar 2016.

Uloge: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Michael Stuhlbarg, Scott Adkins, Benjamin Bratt with Mads Mikkelsen and Tilda Swinton

Režiser: Scott Derrickson

Producent: Kevin Feige

Izvršni producenti: Louis D’Esposito, Stephen Broussard, Victoria Alonso, Charles Newirth, Stan Lee 

Scenarij: Jon Spaihts and Scott Derrickson & C. Robert Cargill 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije