Međunarodni dan i noć knjige i autorskih prava

Radiosarajevo.ba
Međunarodni dan i noć knjige i autorskih prava
"Međunarodni dan i noć knjige i autorskih prava“ u Bosni i Hercegovini će biti obilježen u petak 21. aprila.

U organizaciji Asocijacije informacijskih stručnjaka – bibliotekara, arhivista i muzeologa (BAM) okupilo se petnaest biblioteka i institucija kulture i obrazovanja, u želji da naprave zajednički program obilježavanja drugog „Međunarodnog dana i noći knjige i autorskih prava“.

Ove godine u realizaciju manifestacije je uključeno 15 biblioteka iz 6 gradova Bosne i Hercegovine, deset biblioteka iz Sarajeva - Biblioteka Sarajeva, Gazi Husrev-begova biblioteka, Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika, Zemaljski muzej BiH, Univerzitet u Sarajevu – Biblioteka Filozofskog fakulteta i Bibliotečko-informacioni centar Ekonomskog fakulteta, kao i školske biblioteke - Srednja škola primijenjenih umjetnosti, OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i OŠ „Mirsad Prnjavorac“, zatim Opća biblioteka Maglaj, Biblioteka Žepče, Biblioteka Kakanj, Biblioteka Breza i Narodna biblioteka Mostar.

Posjetiocima različitih dobnih skupina nudimo bogat i raznolik sadržaj kroz druženje u biblioteci, izložbe, promocije knjiga, projekcije filmova, radionice, predstave, noćni sajam knjige, kao i program za djecu.

Program obilježavanja  drugog Međunarodnog dana i noći knjige i autorskih prava možete pronaći na linku.

„Međunarodni dan i noć knjige i autorskih prava“ je manifestacija koja se obilježava uoči Svjetskoga dana knjige i autorskih prava, koji UNESCO obilježava od 1995. godine. Obilježavajući svjetski dan knjige i autorkih prava UNESCO želi svakoga, a posebno mlade, potaknuti na čitanje te promociju i zaštitu intelektualnog vlasništva. Cilj ove manifestacije je afirmacija čitanja knjige u njenom tradicionalnom i modernim oblicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije