Manu Chao stigao u Nikšić, užarena atmosfera na Lake Festu

Radiosarajevo.ba
Manu Chao stigao u Nikšić, užarena atmosfera na Lake Festu
/ Dejan Petrović Bih Band; Foto: Marko Ristić
Hiljade mladih ljudi iz regije već četvrti dan uživa na Lake Festu u Nikšiću, gdje će večeras nastupiti planetarno popularni Manu Chao.

Protekla tri dana porušila su rekorde ovog festivala koji se šestu godinu održava na Krupačkom jezeru, u crnogorskom gradu Nikšiću. 

Redali su se najbolji bendovi u regiji, a među publikom je vladala užarena atmosfera. Još od prvog dana kada je scenu zapalio Sarajlija Srđan Jevđević sa svojim internacionalnim bendom KulturShock, pa do sinoćnjeg nastupa festivalske trubačke atrakcije Dejan Petrović Big Band. Bili su tu Rambo Amadeus, Bajaga, Goran Bare, Ritam Nereda, Zoran Predin i Lačni Franz, Yu Grupa, Ritam Nereda...

Svi očekuju večerašnu, zadnju festivalsku noć. Uoči nastupa Manu Chaoa, na sceni će se naći i omiljeni Splićani TBF, kao i hrvatska kantautorica Sara Renar, te bendovi Punkreas, Aurora, Stray Dogs, a zadnja na scenu izlazi popularna Gužva u 16-tercu

Gosti iz BiH

Među hiljadama kampera smještenih pod visokim topolama je i velik broj onih koji su došli iz Bosne i Hercegovine. Kako je za Radiosarajevo.ba rekao direktor Lake Festa Peđa Zečević, ove godine kamperski su kapaciteti prošireni, teren je uređen a značajno je unaprijeđen i razglas. 

"Svake godine imamo sve veći i veći broj gostiju iz BiH, a nama kao organizatorima to imponuje i čini nam sretnim. A kada je riječ o večerašnjem koncertu, moram reći da smo čak i iznenađeni. Očekivali smo veliki odziv, ali su premašena naša očekivanja. Prodavat će se jednodnevne ulaznice na ulazu u festival, a naš kompleks, kao i parking, može da primi dvadeset i više hiljada ljudi. Jedino što još mogu da poručim onima koji se dvoume jeste da se upute prema Nikšiću - neće se pokajati. "

Reporteri portala Radiosarajevo.ba su na licu mjesta. Sa sinoćnjeg koncerta poslali smo live video našoj vjernoj publici na Facebooku - legendarnu pjesmu Crni leptir u izvođenju Yu Grupe, što je dočekano sa oduševljenjem: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije