Ljetna škola grafita i književna večer na Gorici

Radiosarajevo.ba
Ljetna škola grafita i književna večer na Gorici
U Centru za mlade na Gorici večeras u 18 sati će biti održan prvi radni sastanak za “Ljetnu školu grafita”, projekt koji će biti realiziran u saradnji s Udruženjem “Dobre kote”.

Kroz Ljetnu školu mladi će imati priliku upoznati se s historijom umjetnosti grafita i tehnikama u kojima se oni rade, problematikom slova, kompozicijom, bojama, kao i osmišljavanjem dekorisanja javnih unutrašnjih i vanjskih površina.

Posebno je važno upoznati mlade da grafite treba crtati i pisati na predviđenim i planiranim javnim površinama. Iz Centra za mlade na Gorici pozivaju mlade da se pridruže ovoj ljetnoj školi.

Istog dana u 19 sati Centar za mlade na Gorici će biti domaćin književnici Jagodi Iličić, koja će predstaviti svoju novu knjigu Kako preživjeti smak svijeta, nagrađenu od Fondacije za izdavaštvo za rukopis - roman.

Jagoda Iličić objavila je mnoštvo zbirki, priča i pjesama, romane, novele i slikovnice. Autorica je čitanke Liliput za prvi razred devetogodišnje škole i koautorica čitanki za osnovnu školu: Potraga za blagom, Čarobna šuma i Čarolije malog svijeta.

Priče i pjesme su joj prevedene na njemački, engleski, arapski i francuski jezik. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja za književni rad. Njen roman Uspavanka za knjigosaura je 2013. godine dobio nagradu “Mali princ” koja se dodjeljuje za najbolju knjigu za djecu na području Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Pokrovitelj navedenih kulturnih dešavanja je Općina Centar koja je osnivač Javne ustanove Centar za kulturu Sarajevo pod čijom upravom djeluje Centar za mlade na Gorici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije