Kupili kolegi novi automobil nakon što je u saobraćajnoj nesreći ostao bez svog

Radiosarajevo.ba
Kupili kolegi novi automobil nakon što je u saobraćajnoj nesreći ostao bez svog
Nevjerovatna priča, koja vraća vjeru u ljude i dokazuje da u BiH postoje firme koje više brine od poslovnih misli o ljudskim vrijednostima, stigla nam je ovih dana iz Mostara.

Iako je ponekad teško povjerovati u kolegijalnost današnjeg vremena ona itekako postoji, a u to se uvjerio Ivan Rozić iz Mostara, koji je za samo sedam dana prošao put od očaja do prijateljskog sjaja. Naime, ovaj Mostarac početkom sedmice preživio je tešku saobraćajnu nesreću, u kojoj je ostao bez automobila.

Nesreća je za manje od sedam dana pretvorena u sreću, nakon što su mu njegove kolege s posla odlučile pokloniti novi automobil, kako bi mu pomogli nakon nesreće. Iznenađenje je uskoro otkriveno, a Ivanovo oduševljenje bilo je veliko.

"Tjedan mi je počeo slikom lijevo jer sam bilmez. Završio je slikom desno jer sam bilmez koji je okružen ljudima koji te prihvate takvog i prigrle kao svog. Član čopora, dijelić slagalice, karika u lancu, dio ekipe. Hvala vam ljudi iz sveg srca na autu, ali iznad svega vam hvala što vam ljudskost ne može stati ni na jednu skalu svijeta", napisao je Ivan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije