De Niro: Sramota je da ovakav grad bude napadnut

Radiosarajevo.ba
De Niro: Sramota je da ovakav grad bude napadnut
Legenda Hollywooda, slavni glumac Robert De Niro u Sarajevu je.

Ovaj glumac, reditelj i producent, dvostruki dobitnik nagrade Oscar, pet puta nominiran za ovu nagradu, nagrađen priznanjima Zlatni globus... došao je kao dobitnik Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo zbog izuzetnog doprinosa filmskoj umjetnosti. Najveće priznanje Sarajevo Film Festivala Robertu De Niru bit će uručeno večeras.

"Zbog onog što sam gledao u vijestima, granatiranje četiri godine vidio sam grad s brda danas... sramota je da ovakav grad bude napadnut. Otišao sam vidjeti i tunel. Pitali su me više puta i obećao sam doći na SFF, doveo sam dvoje djece, htio sam da sve dožive sa mnom", kazao je on po dolasku na crveni tepih.

De Niro će sarajevskoj publici predstaviti film koji će otvoriti ovogodišnji Sarajevo Film Festival. Riječ je o kultnom ostvarenju Martina Scorsesea Taksist koji je u čast 40. godišnjice prikazivanja upravo restauriran. Film će biti prikazan istovremeno u Narodnom pozorištu i Ljetnom kinu gdje će De Niru biti uručeno Počasno Srce Sarajeva pred 3.000 filmskih zaljubljenika.

"Nisam imao priliku shvatiti kako će sve to završiti, kada snimate film ne znate kako će završiti. Nisam ni očekivao da će čuvena rečenica biti tako popularna", komentirao je on film Taksist.

De Niro se danas, nakon ručka u Vinoteci, upoznao i s historijom opsade Sarajeva: obišao je Zlatiše, Jevrejsko groblje, Tunel spasa...

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra je prisutnim novinarima pojasnio kako je De Niro sam odabrao sve lokacije koje je danas obišao, te da je već znao dosta o historiji BiH i Sarajeva, a ujedno i o opsadi grada. 

Naglasio je kako je holivudska legenda za ručak odabrala samo bosanska jela.

Pogledajte nevjerovatni doček Roberta De Nira na crvenom tepihu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije