Akcija udruženja "Budi tu": Roditelji i djeca razmjenjivali igračke

Radiosarajevo.ba
Akcija udruženja "Budi tu": Roditelji i djeca razmjenjivali igračke
U organizaciji Zajednice aktivnih roditelja “Budi tu“ u Sarajevu je danas održana akcija "Razmjena igračaka + humanitarno darivanje".

Prema riječima Josipe Terzić-Rezić, voditeljice “Budi tu“, akcija je osmišljena u dva segmenta, da djeca razmjenjuju svoje igračke sa drugom djecom, ali i da ih daruju drugoj djeci, koja ih nemaju, javlja Anadolu Agency (AA).

“Akcija je osmišljena tako da roditelji u suradnji s mališanima izaberu tri igračke koje žele, zatim donesu na štand 'Budi tu', a u zamjenu dobiju tri igračke drugog djeteta. Na ovaj način želimo roditeljima pomoći sa budžetom za kupovinu igračaka, jer djeci nije neophodno da su igračke nove, bitno je samo da su drukčije. Drugi segment akcije je humanitarno darivanje. Kroz njega želimo mališane od malih nogu senzibilizirati za darivanje osoba koje nemaju. Zamišljen je tako da roditelji i djeca zajedno izaberu jednu igračku koju će darovati u humanitarne svrhe centrima i domovima za djecu bez roditelja“, kazala je Terzić-Rezić.

Prema njenim riječima, akcija je prije dvije sedmice veoma uspješno organizovana u Mostaru, gdje je zabilježen izvrstan odziv roditelja i djece.

“Mališani su s roditeljima došli na razmjenu i bili jako sretni što su dobili nove igračke. Istražili su s kojim i kakvim igračkama se druga djeca igraju. Imali smo po osnovnim školama akcije gdje su učiteljice prikupljale igračke i donijeli ih nama. Mala škola sa 28 učenika u Grudama sakupila je igračke i došli su do Mostara, jer im je to bila izvrsna prilika da daruju igračke. Imali smo i bakice i djedove koji su dolazili na štand i darivali igračke koje su njihovi unuci prerasli. Možemo reći da se cijelo društvo uključilo u akciju, jer su dobili priliku da darivaju mališane“, završila je voditeljica “Budi tu“.

Naredna Akcija “Razmjena igračaka + humanitarno darivanje“ održaće se u Banjaluci 29. aprila u periodu od 11 do 13 sati ispred robne kuće “Boska".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije