Grad Zagreb pokrovitelj simpozija o bosanskom jeziku

Anadolija
Grad Zagreb pokrovitelj simpozija o bosanskom jeziku
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima primio je predstavnike bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba kako bi razgovarali o gradskoj podršci narednim projektima bošnjačkih udruga.

Na sastanku se razgovaralo o projektima koje bošnjačke udruge sa zagrebačkog područja pripremaju za ovu godinu te o sudjelovanju Grada Zagreba u njihovoj realizaciji.

Predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske, kao i za Grad Zagreb te Zagrebačku županiju, Sead Berberović, suradnju među bošnjačkim udrugama međusobno i sa Gradom Zagrebom ocijenio je odličnima.

Berberović je istaknuo kako se u aprilu ove godine organizira simpozij o bosanskom jeziku u kojem bi sudjelovali, kako je rekao, eminentni stručnjaci iz Hrvatske i BiH. Od gradonačelnika je zatraženo pokroviteljstvo na ovim događajem, izjavio je.

Na sastanku s gradonačelnikom bili su i predsjednik Kulturnog društva Bošnjaka Hrvatske Preporod Ervin Jahić te predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) Harun Omerbašić sa zamjenikom.

U Gradu Zagrebu, prema posljednjem popisu stanovništva, živi oko 8.000 Bošnjaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije