Veliki projekt Morgana Freemana: U Sarajevu i Srebrenici snimljena priča o BiH

A. B.
Veliki projekt Morgana Freemana: U Sarajevu i Srebrenici snimljena priča o BiH
Holivudski glumac i oskarovac Morgan Freeman (80) tri dana je boravio u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i u Srebrenici gdje je s filmskom ekipom snimao kadrove za svoj dokumentarni film. Snimanje prve epizode filma je završeno.

Kako saznaje Radiosarajevo.ba, Freeman snima dokumentarac o našoj zemlji, a u prvoj epizodi želio je prikazati upravo ljepote Sarajeva i Srebrenice. Jedan od glavnih aktera cijelog projekta je i bosanskohercegovački novinar Senad Hadžifejzović, kroz čiji lik Freeman jednim dijelom želi prikazati BiH. Stoga je Hadžifejzović važna karika u prvoj epizodi Freemanovog dokumentarca.

Slavni oskarovac jučer je boravio i u Srebrenici, a kako saznajemo, obišao je Memorijalni centar Potočari gdje je njegova filmska ekipa također zabilježila kadrove za dokumentarac. Izvori iz ovog grada su nam kazali da je Morgan bio oduševljen onim što je vidio te kako ni on nije ostao ravnodušan na priču o stradanju i srebreničkom genocidu. Dodali su kako je s jakom porukom otišao iz Srebrenice.

"Prvu epizodu za svoj dokumentarac Morgan je snimao u Sarajevu i u Srebrenicu, a riječ je o izuzetno velikom TV projektu. Na snimanju je bilo angažirano 30 osoba i zaista je sve bilo na svjetskom nivou produkcije. Ovo je zaista velika čast za našu zemlju i za Senada Hadžifejzovića. Freeman ovako nešto izuzetno rijetko radi tako da je njegov dolazak čudo", kaže naš izvor koji je dio organizacijskog tima iz Sarajeva. 

Dodaje kako su njegovi dokumentarni, naučni i istraživački programi najgledaniji u svijetu prema svim istraživanjima.

Dokumentarac čije je snimanje počelo u Sarajevu imat će nekoliko epizoda, a nastavak će biti sniman i u drugim bh. gradovima, ali i u ostatku Europe i svijeta.

Uskoro će biti poznato više detalja o dokumentarcu i tematici filma čiji naziv još uvijek nije poznat. Također, premijera filma će biti održana na jednoj od najvećih svjetskih TV kuća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije