Duh fešte stiže u zimsko Sarajevo: Vrijeme je za Sarajevo Winter Market!

Promotivni tekst
Duh fešte stiže u zimsko Sarajevo: Vrijeme je za Sarajevo Winter Market!
Srce Sarajeva uskoro će opet zakucati u ritmu zabave i blagdanskog raspoloženja.

Vrijeme je za Sarajevo Winter Market, sa sjajnim programom i izvrsnom zabavom za djecu, mlade i odrasle.

Na poznatom prostoru između Ekonomskog fakulteta i zgrade Svjetlosti, uz samu Ferhadiju, od 15. decembra do 15. januara, svakodnevno će vas čekati mnoštvo razloga za veselje i razonodu, po mjeri svih uzrasta.

Ovogodišnje izdanje tradicionalnog zimskog derneka bit će još sadržajnije, raznovrsnije i jeftinije, po mjeri svakog džepa i svakog raspoloženja. Dvadeset izlagača, najboljih predstavnika svojih branši, čekat će vas u toploj, blagdanskoj atmosferi, uz igru, pjesmu i prvoklasnu gastronomsku ponudu u drvenim kućicama izgrađenim specijalno za ovu priliku.

Baš nas zanima ko će moći odoljeti, a da svoju šetnju po Ferhadiji ne prekine primamljen muzikom, igrom i mirisima našeg malog grada zabave.

U njegovom središtu podižemo ogromni šator. On će biti epicentar jednomjesečnog praznovanja. Tu će se svakodnevno dešavati zanimljivi koncerti i predstave, derneci za koje se traži karta više. Bit će to, tokom mjesec dana, glavno sastajalište mladih u Sarajevu: kafić, disko, restoran i plesnjak - sve na jednom mjestu.

Sarajevo Winter Market ponudit će bogat kulturni i umjetnički program, bit će i sportskih nadmetanja, a naši sponzori gostima obećavaju mnoštvo iznenađenja i poklona. Bit će to pravo mjesto za porodične blagdanske šetnje i zabavu, dok će kasni večernji sati biti po mjeri mladih.

Sigurni smo da će ovo biti mjesto najbolje zimske zabave u gradu!

Najmlađi posjetioci kod nas će susresti Djeda Mraza i ući u njegove specijalne odaje, skupa ćemo podići najvećeg Snješka Bijelića i tragati za našim nestašnim Vinterčićima kao za misterioznim Pokemonima. Najspretnije čekaju primamljive nagrade. A tek Rudolfov kutak: on će oduševiti mališane, koji će roditelje vući za rukav da svakoga dana učestvuju u toj zanosnoj igri.

Turisti iz inostranstva, naviknuti na vrhunske blagdanske ugođaje, prepoznat će sve to i na našem Sarajevo Winter Marketu. Dođite da im skupa pokažemo kako izgleda prava zimska fešta na sarajevski način. Neka budu ljubomorni na naš veseljački duh i neka i narednih godina biraju naš grad za svoj novogodišnji dernek.

Ljetni hit je Sarajevo Film Festival. Dođite i uvjerite se da jednak duh fešte sad imamo i u zimskom ambijentu, na Sarajevo Winter Marketu.

Naše najave i vaše utiske dijelit ćemo na našoj Facebook stranici. Ne ustručavajte se da nam predložite sve što bi ovu veliku zimsku zabavu moglo učiniti još veselijom i prijatnijom. Dobro došli!

sarajevo_winter_market1.jpg - Duh fešte stiže u zimsko Sarajevo: Vrijeme je za Sarajevo Winter Market!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije