Dr. Mirsad Kacila dao otkaz na KCUS-u, iz bolnice stiglo saopćenje

Radiosarajevo.ba
Dr. Mirsad Kacila dao otkaz na KCUS-u, iz bolnice stiglo saopćenje
/ Prof. dr. Kacila, Foto: Najdoktor.ba
Profesor doktor Mirsad Kacila napustio je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) zbog zdravstvenih problema, tvrde iz KCUS-a.

"Nakon saznanja da prof. dr. Mirsad Kacila želi da napusti KCUS, pozvao sam ga na sastanak 16. februara 2017. u 12.45 sati u kabinet generalne direktorice. Prof. dr. Mirsad Kacila izjavio je da napušta KCUS zbog zdravstvenih problema, da želi da se posveti svojoj porodici i liječenju i da vjerovatno neće nastaviti medicinsku karijeru", navodi se u saopćenju koje je javnosti uputio direktor hirurških disciplina prof. dr. Dželaludin Junuzović.

U saopćenju sa navodi kako su prethodno od prof. dr. Kacile zatražili zvanične izvještaje o funkcioniranju Klinike za kardiohirurgiju, strategiji razvoja, zanavljanju kadra, nabavkama ekstremno skupe opreme, servisiranju iste i još mnogo vrlo važnih podataka.

"Danas je prof. Kacila podnio Zahtjev za prekid Ugovora o radu sa KCUS-om, bez da je podnio tražene izvještaje", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije