Vojni orkestri iz UK i BiH oduševili publiku koncertom u Domu Oružanih snaga

Fena
Vojni orkestri iz UK i BiH oduševili publiku koncertom u Domu Oružanih snaga
Vojni orkestri Oružanih snaga BiH i Kraljevske pukovnije zračnih snaga Ujedinjenog kraljevstva održali su i četvrti zajednički koncert u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Baš kao što je to bilo i prethodnih dana u Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci, koncertni program ova dva vojna orkestra sadržavao je različite muzičke stilove, od protokolarnih izvođenja himni BiH i UK-a, preko repertoara vojnih marševa i tradicionalne klasične muzike, do popa, jazza i savremene rock muzike.

Koncertom, koji su organizirali Ministarstvo odbrane BiH, OSBiH i Ured vojnog atašea Ambasade Velike Britanije u BiH, dirigovali su pukovnik Tomislav Sušac iz OSBiH i poručnik Tom Rodda iz UK.

Višegodišnja uspješna bilateralna vojna saradnja vojnih orkestara OSBiH i UK Velike Britanije i Sjeverne Irske do sada je rezultirala mnogobrojnim nastupima, studijskim posjetama, obukama u muzičkoj izvedbi i marširanju, zajedničkom snimanju te široj saradnji i s drugim vojnim orkestrima u regiji.

Sarajevskom izdanju koncerta prisustvovali su visoki vojni predstavnici NATO-a i Europske unije, te predstavnici OS BiH, kao i brojni diplomatski, vojno-diplomatski i predstavnici međunarodnih organizacija u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije