Danas spektakl u Mostaru! Sve spremno za Red Bull Cliff Diving

Radiosarajevo.ba
Danas spektakl u Mostaru! Sve spremno za Red Bull Cliff Diving
Izgleda da je Stari most stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva na kojoj nikad ne manjka iznenađenja.

Prve runde skokova u petak donijele su nekoliko neočekivanih rezultata i najavile uzbudljivo finale. Danas u 13h pada odluka: ko će odnijeti pobjedu na Starom mostu?

 

U konkurenciji muškaraca, nakon prve runde skokova, vodeću poziciju dijele Michal Navratil (Češka) i Gary Hunt (Velika Britanija), sa identičnim ocjenama i bodovnim saldom. Od aktuelnog prvaka Hunta se i očekivalo da snažno napadne prvu poziciju u Mostaru. No, malo ko se nadao da će Michal Navratil, koji je nakon operacije koljena šokantno pobijedio u Walesu prije dvije sedmice, uspjeti da nastavi skakati u ovakvoj formi.

 

Iznenađenje je priredio i italijanski takmičar s pozivnicom Alessandro De Rose, koji je uspio iznenaditi mnoge iskusnije skakače i zauzeti treću poziciju.

 

U takmičenju žena izvedene su dvije runde skokova. Vodeća je Yana Nestsiarava, takmičarka s pozivnicom iz Bjelorusije, koja se sjajnim skokom u drugoj rundi uspjela probiti sa petog na prvo mjesto. Slijedi je još jedna takmičarka s pozivnicom, Australka Rhiannan Iffland, inače vodeća u prvenstvu, a treća je njena zemljakinja Helena Merten. Zanimljivo je da je baš Nestsiarava bila prva skakačica koja je izvela skok sa Starog mosta, na treningu u četvrtak.

 

Počelo je uzbudljivo, a sve su prilike da će tako nastaviti i danas u 13h, kada na Starom mostu počinje finale sedmog takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2016. Najbolji svjetski skakači i skakačice spremni su da oduševe gledaoce u Mostaru.

 

Očekuje se veliki broj gledalaca, a za one koji ne mogu biti na licu mjesta, prenos uživo ide na Red Bull TV na svim vrstama platformi, i na Hayat TV.

 

Ulaz na takmičenje je besplatan, a sve informacije i vijesti o takmičenju možete pronaći na www.redbullcliffdiving.com i zvaničnoj Facebook stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije