Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta: Odluka koja mijenja život

Radiosarajevo.ba
Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta: Odluka koja mijenja život
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, pod sloganom „Odluka koja mijenja život“, organizira Dan otvorenih vrata na kojem će maturanti srednjih škola imati priliku da dobiju odgovore na sva pitanja vezana za upis na prvi ciklus studija.

Dan otvorenih vrata će se održati danas, u subotu 22. aprila u 13 sati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (III sprat).

Ekonomski fakultet u Sarajevu promovira, prenosi i potiče znanje u oblastima poslovnih i ekonomskih nauka koje vode edukaciji i razvoju kreativnosti. Kontinuirano radi na motivaciji mladih kroz razne aktivnosti s ciljem poticanja mladih na proaktivnost i predstavljanja važnih informacija o visokoškolskom obrazovanju.

"Imajući u vidu činjenicu da učenici srednjih škola nisu upoznati s mogućnostima studiranja kao i ostalim vrlo važnim segmentima u razvoju profesionalne karijere, odlučili smo maturantima pružiti priliku da na Danima otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta dobiju odgovore na sva pitanja vezana za upis na prvi ciklus studija i načine profesionalnog usavršavanja", saopćeno je u pozivu Ekonomskog fakulteta. 

U toku programa, učenicima će biti predstavljene akreditacije koje Ekonomski fakultet svrstavaju među 5 posto najboljih visokoškolskih institucija iz poslovnih nauka u cijelom svijetu. Maturanti će imati priliku slušati govore alumnija i predstavnika Uprave fakulteta, te kroz neformalno druženje sa studentima obići fakultet i osjetiti atmosferu fakultetskog obrazovanja.

"Nadamo se da ćete biti dio priče u kojoj veliki broj srednjoškolaca donosi Odluku koja mijenja život"; poručeno je u saopćenju Fakulteta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije