Časna sestra dobila presudu protiv vlasti, moraju je vratiti na čelo vrtića

Radiosarajevo.ba
Časna sestra dobila presudu protiv vlasti, moraju je vratiti na čelo vrtića
Katolička časna sestra Martina Katović mora se vratiti na mjesto direktorice vrtića u zapadnobosanskoj općini Glamoču, odlučio je Vrhovni sud Federacije BiH pošto su je prije sedam godine nezakonito smijenile tamošnje srpske vlasti.

Najprije je Vrhovni sud 2014. odbio zahtjev pravnog tima časne sestre Martine, nakon čega je uputila priziv Ustavnom sudu BiH koji je naredio provođenje novog postupka i u tom je procesu bilo presuđeno u njezinu korist, objavili su mediji, prenosi Hina.

U presudi se nalaže općini Glamoč da se sestra Martina imenuje za direktoricu vrtića, a tu je dužnost obavljala i prije spora. Ona se 2011. ponovno prijavila na natječaj za ravnateljicu, no unatoč tome što je imala odgovarajuću stručnu spremu, lokalne srpske vlasti su se tome usprotivile. 

Prethodno je i uprava vrtića prihvatila imenovanje sestre Martine , ali joj mandat nije potvrdilo općinsko vijeće Glamoč usprkos potpori koju je imala i od vijeća roditelja. 

Ona se najprije žalila općinskom sudu u Livnu, zatim županijskom Hercegbosanskom sudu koji je potvrdio njezine navode. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije