Bravo! Srednjoškolci koji skupljaju novac da odu na ekskurziju dobili prvi posao

Radiosarajevo.ba
Bravo! Srednjoškolci koji skupljaju novac da odu na ekskurziju dobili prvi posao
/ Foto: Srednja medicinska škola Bjelave u Sarajevu
Učenici završnih razreda Srednje medicinske škole Bjelave u Sarajevu prošle su sedmice, jednim pozivom, oduševili cijelu regiju.

Naime, ovi bi mladi ljudi željeli otići ove godine na ekskurziju, ali, nažalost, mnogi od njih ne mogu priuštiti odlazak u inozemstvo, pa su stoga njihovi drugari organizirali akciju naziva „Ekskurzija 2017“.

Naime, ideja je da honorarno rade i zarade novac koji im je potreban za putovanje koje se pamti cijelog života. Njih stotinjak spremno je, kako su istaknuli, raditi bilo što, čistiti parkove i dvorišta, prati suđe u restoranima, animirati djecu u domovima, ali i na rođendanima. Spremni su, kažu na sve, samo da prikupe sredstva koja bi njihovim drugarima omogućila odlazak na ekskurziju.

A, portal Radiosarajevo.ba doznaje da su već dobili i prve poslove.

Kako nam je potvrdio jedan od učenika Dženan Hodžić, u subotu su, u Sarajevu, dijelili letke za jednu turističku agenciju, te su štićenicima Zavoda Mjedenica uručili čajeve, družili se s njima i zabavljali djecu.

„Ovom prilikom želimo da se zahvalimo na svoj pomoći koju ste nam pružili, mnogo nam znači i naravno nećemo odustati dok naš cilj ne ostvarimo - da odemo na ekskurziju i dok ne omogućimo svim našim drugarima da zajedno proživimo čari putovanja i ekskurzije“, kazao nam je Hodžić.

Iako još ne znaju koliko im je novca potrebno, jer još nemaju informacija koliko će ovo putovanje koštati, učenici sarajevske Srednje medicinske škole Bjelave otvorili su i žiroračun na koji im, oni koji to žele, mogu poslati novac.

Žiroračun:

Za inozemstvo:

SWIFT Code: SABRBA22

1401024100214622

IBAN Code: BA391401024100214622

HAMZA OMEROVIC

Za našu zemlju:

1401025000336986

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije