U Njemačkoj rođen i tamo živi, o BiH pravi najljepše fotografije

E.B.
U Njemačkoj rođen i tamo živi, o BiH pravi najljepše fotografije
Sead Sulejmanović je mladi fotograf koji na veoma uspješan način promovira Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj dvadesettrogodišnjak rođen je u Wetzlaru u Njemačkoj, a njegovi roditelji su porijeklom iz naše zemlje. Majka iz Mostara a otac iz Srebrenice.

Zbog prevelike ljubavi prema BiH ali i fotografiji Sead je počeo da se profesionalno bavi fotografisanjem prirodnih bogastava naše domovine.

„Moj cilj je da predstavim ljepote BiH kako Bosancima i Hercegovcima tako i cijelom svijetu. Dio bogate kolekcije fotografija predstavio sam na različitim manifestacijama, sijelima i teferičima širom Njemačke“, priča za Radiosarajevo.ba Sulejmanović.

Njegovu izložbu fotografija imaćemo priliku vidjeti u Sarajevu u okviru obilježavanja dana općine Starog grada. Riječ je o fotografijama koje su nastajale u svim predjelima BiH. Otvaranje izložbe biće upriličeno 3. maja u 18 sati.

Sulejmanović nam priča kako njegova Facebook stranica na kojoj objavljuje fotografije broji 60 hiljada pratitelja iz cijeloga svijeta. Kroz njegove fotografije podsjećamo se kako imamo prekrasni Počitelj, Stolac, Mostar, Jajce...

A zahvaljajući fotografijama, Sead je osvojio i mnoga prestižna priznanja. Jedno od posljednjih je 5. mjesto na prestižnom međunarodnom takmičenju, a sve zahvaljujući fotografiji "Slap Žepe" koja je pregledana više od 500.000 puta u svijetu. Svaka Seadova fotografija je svjedok prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, u šta će se uvjeriti svi oni koji posjete sarajevsku izložbu, poručuje Sulejmanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije