Sanela Krsmanović Bistrivoda: Glumica koja vlada velikom i malom scenom

Radiosarajevo.ba
Sanela Krsmanović Bistrivoda: Glumica koja vlada velikom i malom scenom
/ Sanela Krsmanović Bistrivoda
Naša gošća jedna je od onih glumica za koje je protekla 2016. godina bila posebna.

Osim što će je pamtiti po mnogim neprospavanim noćima, s obzirom na to da je njena najvažnija uloga bila uloga majke malenog dječačića, Sanela Krsmanović Bistrivoda ostvarila je tri zahtjevne i nezaboravne uloge.

Raditi s redateljem Harisom Pašovićem za mnoge bh. glumice i glumce je najveći izazov, s obzirom na to da se radi o teatarskom perfekcionisti, što kao rezultat donosi izvrsne predstave. Naša sugovornica u ovoj je godini bila dio ansambla za čak dvije Harisove predstave: Za šta biste dali svoj život, koja je nastala u koprodukciji s novosadskim teatrima, te Otkrivanje žene, koja svoj život ima na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Istovremeno, Sanelu brojna publika voli gledati i u satiričnom liku Rabije Šuvalić "dame, gospođe i rođene Sarajke" u predstavi Prekvalifikovana  na sceni Magacina Kabare.

Uz sve to, imala je vremena i za dječiju predstavu Ružno Pače, a i za rad s djecom u sklopu Malog Magacina Kabare. 

O glumačkoj profesiji i svim vještinama koje ona danas zahtijeva, o njenoj karijeri koja je u punom potencijalu i o životnim izazovima koji se postavljaju pred mlade žene u BiH, razgovarali smo sa Sanelom Krsmanović Bistrivoda, u emisji Četvrtkom o kulturi.

Ovo je samo mali isječak iz ove emisije:  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije