Preminuo Senad Turković, renomirani profesor i trener

Fena
Preminuo Senad Turković, renomirani profesor i trener
/ Senad Turković
Prof.dr. Senad Turković, renomirani univerzitetski profesor, trener i takmičar na zimskim paraolimpijskim igrama ''Sochi 2014'', ali nadasve veliki čovjek i humanista, preminuo je 48. godini. 

"Turkovića ćemo uvijek pamtiti po njegovom osmijehu i optimizmu, koji je u naša srca unio inspiraciju i probudio motivaciju da budemo bolji profesori, studenti, sportisti ali i ono najbitnije, da budemo bolji ljudi", saopćeno je iz Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja i sport Sarajevo (FASTO). 

Komemoracija će biti održana u subotu 16. jula u 11.00 sati na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, dok će se dženaza obaviti isti dan u 17.00 sati (poslije ikindija namaza) na mezarju Nišan - Jerčedoli.

Senad Turković rođen je 10. septembra 1968. godine u Sandžaku (Srbija). Osnovnu, srednju kao i diplomski i magistarski studij završio je u Sarajevu. Doktorsku dizertaciju odbranio je 2005. u Prištini i stekao zvanje doktora društvenih nauka.

Od 2006. godine radio je u zvanju docenta na Univerzitetu u Sarajevu na predmetima Teorija sporta i Informatika u sportu, a 2010. stekao je zvanje Vanrednog profesora na predmetu Teorija sporta. Za vrijeme agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, bio je pripadnik specijalnih jedinica Armije BiH.

Za svoj rad nagrađivan je sa više priznanja, plaketa i drugih nagrada za afirmaciju sporta u BiH, a 2014. godine stekao je odličje paraolimpijskog reprezentativca Bosne i Hercegovine na XI Zimskim paraolimpijskim igrama u Rusiji.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije