Preminula dugogodišnja medijska djelatnica Vera Šakić

Radiosarajevo.ba
Preminula dugogodišnja medijska djelatnica Vera Šakić
/ Ispraćaj Vere Šakić
Na sarajevskom groblju Bare okupili su se članovi obitelji i prijatelji koji su željeli odati posljednju počast dugogodišnjoj kulturnoj i medijskoj djelatnici Veri Šakić koja je preminula 7. januara.

Rođena je 1936. a u Sarajevu je završila Muzičku akademiju. Vera Šakić je bila je dugogodišnja urednica na Radio-televiziji Sarajevo. Bila je član žirija na najznačajnijim muzičkim festivalima u bivšoj Jugoslaviji (Festival zabavne glazbe Opatija, Beogradsko proleće, Zagrebfest, Festival zabavne glazbe Split, Vaš šlager sezone itd.)

Nakon završetka rata u BiH, radila je kao muzička urednica na radio-postaji Vrhbosna. Bila je članica Upravnog odbora Udruženja novinara BiH, članica Organizacijskog odbora Festivala Kao nekad pred Božić, članica Organizacijskog odbora Međunarodnog festivala dječje pjesme Lino-fest, te članica Upravnog odbora Udruge za kulturne djelatnosti i promociju „Libertas“.

Na sarajevskom groblju Bare okupili su se članovi obitelji i prijatelji koji su željeli odati posljednju počast ovoj dugogodišnjoj kulturnoj i medijskoj djelatnici. 

Pogreb je vodio don Luka Brković, a govor je ispred Udruge „Libertas“ održao profesor Besim Spahić.

Telegrame saučešća uputile su mnogobrojne osobe iz društvenog života regije, među kojima su Tereza Kesovija, Vladimir Kočiš Zec i Novi fosili, Zorica Kondža, Kićo Slabinac, grupa Stijene, Seid Memić Vajta, Matko Jelavić, Šima Jovanovac, Tutti Frutti bend, Turistička zajednica Grada Županje, Lado Leskovar itd.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije