Nikola iz Brčkog je najplaćeniji profesionalni igrač videoigara

Radiosarajevo.ba
Nikola iz Brčkog je najplaćeniji profesionalni igrač videoigara
/ Nikola ”Niko” Kovač
Nikola ”Niko” Kovač (20), mladić iz BiH, najplaćeniji je profesionalni igrač videoigara u historiji. Ovaj genijalni gejmer je za čak pola miliona dolara prešao u čuvenu ekipu “FaZe Clan”.

Ranije smo pisali o ovome sjajnom momku iz Brčkog, a kada je franšiza “FaZe Clan” potpisala ugovor s Nikolom ”NiKom” Kovačem za svoj “Counter-Strike: Global Offensive” (CS:GO) tim prošle nedjelje, ne samo da su sebi osigurali jednog od najboljih igrača igrice već su postigli rekord u vrijednosti transfera u CS:GO profesionalnom takmičenju, piše Taster.

Nikolin transfer iz “Mousesports” u “FanZe” vrijedio je oko 500.000 dolara, kako navode izvori online magazina DotEsports.

Prethodni rekord držao je Adil ”SrceaM” Benrilton, kada je u septembru 2015. godine. za 160.000 dolara prešao iz “Gamers 2” u “Titan”.

Nikola Kovač se u ovom trenutku smatra najboljim igračem CS:GO na svijetu, a razlogom njegovog prelaska smatra se to što prethodna ekipa nije bila dovoljno jaka da se takmiči s najjačima na svijetu.

Nikola Kovač rođen je 1997. godine u Bosni i Hercegovini, u Brčkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije