Misica Ana za Radiosarajevo.ba: Ja sam obična djevojka koja voli raditi

E.B.
Misica Ana za Radiosarajevo.ba: Ja sam obična djevojka koja voli raditi
Dan nakon što je osvojila titulu Miss New World 2017. u Turskoj dvadesetpetogodišnja Mostarka Ana Bavrka uputila se u Švicarsku gdje snima spot za DJ Antoine.

U razgovoru za Radiosarajevo.ba Ana priča kako je ovo njeno prvo takmičenje ljepote te da pobjedu nije očekivala.  

„Naravno da sam nekim dijelom sebe strastveno priželjkivala pobjedu, ali je zaista nisam očekivala. Ali, eto, dogodilo se. U konkurenciji je bilo 20 djevojaka, četiri su u međuvremenu diskvalificirane. Kada su proglasili pobjednicu, kada sam shvatila da sam to ja i kada sam krenula pistom, emocije su me preplave. Meni to jako mnogo znači jer je ovo moje prvo takmičenje. Znači, prvo ikada, ali nadam se ne i posljednje“.

Prateći medije Ana se mogla uvjeriti koliko je pozitivno odjeknula informacija o njenoj pobjedi i to joj, kaže, mnogo znači.

Podrška je uvijek dobrodošla, pogotovo kada ste na početku nečega, a za mene ovo jeste novost iako se modelingom bavim od 14 godine, to nikada nije bilo profesionalno. Inžinjerka sam medicinske radiologije, ali kako nemam posao u struci, radim kao fitnes instruktorica i voditeljica na televiziji. U posljednje vrijeme sam često angažirana i na snimanju spotova."

Iako jedva čeka da se vrati u BiH, trenutne obaveze i snimanja će njen dolazak nakratko odložiti.

„Nadam se da će to biti 27. maja, no snimanja su u toku, a imam i obaveza oko određenih dokumenata u Turskoj. Kako god jedva čekam da zagrlim svoju obitelj i znane i neznane prijatelje. Nevjerovatno mi je koliku podršku sam dobila ovih dana.“

Po povratku u Mostar Ana se kaže vraća svojim uobičajenim obavezama.

Ja sam jedna obična djevojka koja voli da radi, voli da se druži. Vraćam se svojim obavezama, ali naravno imam velike planove. No jednako kako nisam željela previše privlačiti medijske pozornosti pred ovaj odlazak tako ni sada ne želim pričati o planovima. Kada se ostvare rado ću ih podijeliti s javnošću."

Za one koji su komentirali natpis na njenoj lenti prilikom takmičenja Ana je kratko poručila da je mogla hodati i bez lente, jer ona zna za šta se borila i koliko žarko se borila.

Podsjetimo, takmičenje za Miss New World održano je od 15. do 21. maja u Turskoj, a naša Ana je ponijela titulu najljepše.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije