Komemoracija za Davora Papića na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Komemoracija za Davora Papića na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu
/ Komemoracija Davoru Papiću
Prijatelji, kolege i članovi obitelji upriličili su danas komemoraciju povodom tragične smrti poznatog bh. dizajnera Davora Papića.

Diplomant Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu i uvaženi član Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine iza sebe je ostavio bogat opus dizajnerskih radova koji su obilježili period od osamdesetih godina do danas. 

Njegov potpis nose albumi Valentina, Hari Mata Harija, Tife, Gina Banane, Dine Merilna. Tokom devedesetih potpisivao je dizajn izdavačke kuće Intakt.

Bio je otac vizualnog identiteta Crvene jabuke.

Komemoracija je započela minutom šutnje, potom je Almin Zrno ispred ULUPBIH-a imao uvodno izlaganje. Najljepše uspomene na Davora Papića podijelila je Amra Zulfikarpašić, njegova kolegica i prijateljica. Skupu se obratio i prijatelj Mustafa Šošić

Davor Papić,rođen 20. maja 1962 u Sarajevu, poginuo je u nedjelju 10. aprila 2017. u saobraćajnoj nesreći, u Bredi u Holandiji, gdje je sa suprugom živio. Imao je dvojicu sinova i jedno unuče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije