Yehan Džihan - hvali ga londonski Guardian a večeras nastupa prije Dine Merlina

Radiosarajevo.ba
Yehan Džihan - hvali ga londonski Guardian a večeras nastupa prije Dine Merlina
Dok večeras na Trgu BiH u Sarajevu budemo odbrojavali posljednje sate 2016. godine, na sceni će nas oduševiti i karizmatični muzičar iz Loondona čiji korijeni sežu iz Sarajeva.

Jehan Džihan / Yehan Jehan je još jedan dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla - njegova majka Neska  je profesorica klavira  a otac rocker, kompozitor i nekadašnji "nadrealista"  Dado Džihan.  

Ovog ljeta, britanski Guardian posvetio mu je članak u rubrici "New band of the week" i nazvao "Bosanskim čudom od djeteta",. 

Sa svojim multinacionalnim bendom, Jehan je u Sarajevo stigao prije nekoliko dana i vrijedno vježbao za večerašnji nastup na najvećem sarajevskom trgu.  U pauzi probe odvojio je vrijeme za razgovor za Radiosarajevo.ba:

Našem muzičkom uredniku ispričao je kako je muzika sastavni dio života porodice Džihan koja već više od 20 godina živi u Londonu. Kaže kako su mu roditelji prepustili da sam izabere svoj muzički stil. Naglasio je kako mu je recenzija u Guardianu u velikoj mjeri pomogla da se na velikoj londonskoj sceni  sazna za njega, te otkrio kako teku pripreme za večerašnji "koncert na minusima". 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije