Magija i talent opisuju Ilmu Karahmet: Gdje je danas ova mlada djevojka?

Hajrija Avdić
Magija i talent opisuju Ilmu Karahmet: Gdje je danas ova mlada djevojka?
Facebook / Ilma Karahmet s producentom Amiloom Lojom
Talentirana, magična, izvanredna... samo su neki od epiteta kojima su mnogi u regiji opisivali našu Ilmu Karahmet, nakon što je oduševila već prvim nastupom u muzičkom takmičenju X Factor.

Prošle su četiri godine od završetka sezone u kojoj je mlada Ilma Karahmet iz Kiseljaka pokazala vrhunske vokalne sposobnosti. Mnogi su je voljeli, spominjali, glasali za nju sve do posljednje epizode... a gdje je danas Ilma?

Za Radiosarajevo.ba govorila je Ilma, koja na početku razgovora ističe da se ipak u ove četiri godine njen život dosta promijenio.

"Sazrela sam, te postala prije svega odgovornija u mnogim stvarima koje su čekale na moju odluku. No, ono što se najviše promijenilo jeste moja volja i želja koje su postale veće i veće, za muzikom i obrazovanjem", priča nam mlada i lijepa Ilma.

Još uvijek je na istoj adresi u Kiseljaku, a tokom školskih dana stanuje u internatu Tursko-bosanskog koledža.

"Treći sam razred, ali još uvijek ne mogu da se odlučim šta planiram poslije srednje škole, odnosno koji univerzitet upisati. No voljela bih sada nastaviti u pravcu onoga što osjećam u duši, u pravcu muzike", otkriva nam Ilma.

No, dok razmišlja o studiju, Ilma Karahmet i vrijedno radi. Za Radiosarajevo.ba otkriva šta se krije iza fotografije u studiju producenta Amila Loje.

"Prije nekoliko mjeseci započeli smo saradnju, producent Lojo i ja. Do sada smo snimili dva covera dvije velike svjetske dive, ali planiramo i dalje snimati publici veoma drage i mile pjesme onako kako mi to znamo.

Imamo velike planove za ovu 2017. i naredne godine, ali najvažniji naš cilj je pružiti publici lijepu, divnu muziku i pokazati koliko je ljubavi i sreće uloženo u to što radimo. Uistinu, muzika je nešto što treba da se njeguje i uljepšava, a ne zloupotrebljava. Uskoro izbacujemo novi singl, pozivam vas da nas pratite na vritualnim mrežama", dodaje Ilma Karahmet.

A kako Ilma komentira današnje talent programe - te da li prati bh. muzičare na ovim takmičenjima?

"Pokušavam preko YouTubea i portala da popratim situaciju na našim prostorima. Zaista se divim našim mladim talentima i oduševljena sam koliko smo mi tako malena zemlja, a u pozadini krijemo toliko velike glasove i talente u muzici. Sretna sam što mi iz BiH gdje god da dođemo, ljudima pokažemo koliko su naši preci njegovali muziku i uspjeli je u dosta navrata prenijeti na nas, pa čak i na nove generacije".

Posebno uzora mlada Ilma u muzici nema, već kaže da su to svi oni koji se predano bave svojim pozivom. 

"Smatram da je dug put do uspjeha i da je teško pratiti nečije korake u koje je neko uložio mnogo truda i želje da ostvari svoje ciljeve. Ja ću da pratim svoje korake i trudim se da me noge odnesu na pravi put ka pravom smjeru i da jednog dana kao što su meni ti ljudi ja budem nekome muzički uzor i poželi voljeti muziku kao ja", zaključuje Ilma Karahmet na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije